Hogyan készül a Zselici szarvasgerinc erdei gombával töltve?
Elkészítés:
A kicsontozott szarvasgerincet ujjnyi szeletekre vágom (10-12 szelet jön ki belőle). Húsverő kalapáccsal vékonyra kiverem, vigyázva, hogy a hús be ne szakadjon.
A reszelt vöröshagymát és az apróra vágott gombát (kucsma vagy vargánya ajánlott) vajon megpárolom.
A hússzeleteket sóval és törött borssal meghintem, rákenem a vajon puhára párolt gombát és összecsavarom úgy, hogy a töltelék ki ne hulljon. Fogvájóval vagy hústűvel két-három helyen átszúrom, hogy szét ne essen.
Kevés zsíron meg evőkanálnyi húslén fedő alatt puhára párolom. Amikor a hús a levét elfőtte és zsírjára kezd sülni, a tejfölt ráöntöm és tovább párolom néhány percig. Párolt rizzsel tálalom.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.