A cukkinit, a padlizsánt, a krumplit és a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Az olívabogyót ketté vágjuk. A vöröshagymát felaprózzuk.
Egy lábasban olajon megdínszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Rádobjuk a zöldségeket, egy percig pirítjuk, majd öntünk alá pici vizet. Fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben elkészítjük a polentát. Egy lábasban felforraljuk a tej és a víz elegyét a vajjal együtt. Teszünk bele sót, majd a kimért kukoricadarát vékonyan, folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az edénybe. Folyamatosan kavarjuk, míg be nem sűrűsödik teljesen. Mikor kész, lehúzzuk a tűzről.
A zöldségragut tányérra kiszedjük. A polenta galuska alakúra formálásához szükségünk van két bevizezett evőkanálra. Az egyikkel felveszünk egy kanálra valót a masszából, a másik kanállal pedig formázzuk, ekkor átvesszük a formázókanálba és az előzővel csináljuk ugyanezt. Tehát ide-oda tesszük a polentát, miközben szép galuskákat formálunk belőlük. A zöldségre rakva tálaljuk. Ízlés szerint a galuskákat megszórhatjuk kevés fűszerpaprikával.
Megjegyzés:
A zöldségek természetesen variálhatók.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Egytálétel |
főétel | ebéd,vacsora, | egész évben | szilveszter, farsang, születésnap, évforduló,házibuli,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.