Hogyan készül a Zöldségleves zabpelyhes gombóccal?
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk.
A hagymát olajon megdinszteljük, kicsit pirítjuk vele a köménymagot. Az edény lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. majd Hozzáadjuk a zöldégeget, petrezselyemzöldét. Felöntjük 0,5 liter vízzel, sózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük.
A gombóchoz vízbe áztatjuk a zabpelyhet. Hagyjuk megduzzadni. Kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet (ha van), majd fűszerezzük és hozzáadjuk a lisztet, illetve keményítőt.
A zabpelyhes masszából kis gombócokat formálunk. Sós-olajos vízben kifőzzük őket (forralástól számítva 10 perc), majd leszűrjük őket. (Én egyszerűen evőkanállal átkanalazom a levesbe.) Összeforraljuk, ha kell utánafűszerezzük és már fogyasztható is.
Megjegyzés:
Én édesburgonyával főztem, de akármilyen zöldséggel finom, amit épp otthon találunk.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Zöldségleves |
leves | kukta | ebéd, | egész évben | farsang,anyák napja,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.