A töltelékhez megmossuk a zöldségeket, majd kisebb kockára, a hagymát pedig apróra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a cukkinit. Pici vizet öntsünk alá és hintsük meg sóval. Fedő alatt pároljuk, majd mikor félig kész van, adjuk hozzá a paradicsomokat is és ezzel együtt pároljuk tovább. Amikor kész, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot.
A sajtmártáshoz rántást készítünk a vajból és a lisztből, majd hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Mikor már besűrűsödött, hozzákeverjük a sajtot, majd annyi vizet, hogy ne legyen túl híg. Vegetával ízesítjük. Mindezt összekeverjük a zöldséggel.
Levágjuk a zsemlék tetejét, majd kézzel kivesszük a puha tésztát. Ezt kisebb darabokra szaggatjuk, majd hozzákeverjük a zöldséges töltelékhez. Megtöltjük a zsemléket, rárakjuk a kalapjukat, majd kivajazott tepsibe tesszük, tejjel megkenjük a tetejüket. 180°C-on kb 10 percig sütjük (ropogós legyen a zsömle).
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.