1 tasak szárított élesztő (én friss élesztőt használtam és kevés cukros tejjel felfutattam, 25 g),
1 tk cukor,
1 ek só,
1/2 dl olívaolaj,
friss rozmaringlevél aprítva,
víz
A tetejére:
1 kis üveg olajban eltett szárított paradicsom,
néhány ek olaj a szárított paradicsom üvegéből,
friss rozmaring,
2 szál zöldhagyma,
darabos só
Hogyan készül a Zöldhagymás - szárított paradicsomos focaccia?
Elkészítés:
A élesztőt kevés cukros meleg tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztős tejet, hozzáadjuk a sót, az aprított rozmaringleveleket, az olívaolajat, majd annyi langyos vizet, hogy kellemesen gyúrható tésztát kapjunk. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg rugalmas lesz. Ezután kevés liszttel megszórva és letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tésztából 6 darab kerek lángosszerű lepényt formázunk és olajozott tepsibe helyezzük. Megkenjük az aprított rozmaringgal elkevert fűszeres olajjal, rátesszük a szárított paradicsom-darabkákat és a felaprított zöldhagymakarikákat. Végül megszórjuk darabos sóval és az ujjunkkal kis gödröket nyomunk a tésztába, majd letakarjuk addig, amíg a sütőt bemelegítjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük és a focacciat 15-20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
Foccacia (olasz lángos) készült tegnap estére. A pizza rokona. Kende kisfiam imádja :-) Tehát lesz ismétlés belõle, biztosan.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.