Személyenként egy pisztráng megtisztítva és bevagdosva,
egy csokor zöldpetrezselyem aprítva,
1 csokor snidling aprítva,
só,
bors,
kevés liszt,
frissen facsart citromlé,
vaj a a sütéshez.
A szószhoz:
2 apró fej lilahagyma apróra vágva,
1 db paradicsom kis kockákra vágva,
1 db ecetes uborka kockára vágva,
6 cikk duci fokhagyma (zúzva),
1 citrom leve,
2 dl tejföl,
1 dl majonéz,
aprított zöldpetrezselyem a tetejére.
Hogyan készül a Zöldfűszeres pisztráng isteni fokhagymás-zöldséges szósszal?
Elkészítés:
A megtisztított pisztrángokat sóval, borssal fűszerezzük. Az aprított zöldfűszereket a liszttel összekeverjük és a pisztrángszeleteket beleforgatjuk, majd vajban kisütjük.Tálra szedjük és meglocsoljuk frissen facsart citromlével.
Szósz: A hozzávalókat összekavarjuk, a tetejét megszórjuk aprított zöldpetrezselyemmel és a pisztráng mellé tálaljuk. Nem lehet abbahagyni a fogyasztását, annyira finom. Én képes vagyok pirítóssal párosítva eltüntetni egy ilyen adagnak a felét is akár :-)
Megjegyzés:
Apa ebédet készített, az én kedvenc szószomat készítette el. A zöldfûszeres pisztráng az én ötletem volt. Nagyon jót ettünk :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.