Hogyan készül a Zöldborsó leves juhtúrós gombóccal?
Elkészítés:
Egy lábasban a vajat felhevítjük.
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk benne, majd hozzáadjuk a sárgarépát kis kockára vágva, valamint a zöldborsót.
Felöntjük vízzel vagy alaplével, sózzuk és borsozzuk, majd rövid ideig főzzük.
A juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen.
Gombócokat készítünk belőle, és a levesben kifőzzük.
Tejföllel behabarjuk a levest és kaporral ízesítjük.
Megjegyzés:
A közismert zöldborsó leves juhtúrós gombóccal dúsítva. Nagyon szerettük, és nagyon finom a gombóc a levesben, bármilyen más levesbe ki lehet próbálni jófajta juhtúróval.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.