A zöldbabot vízben feltesszük főlni. Nem kell sokáig főzni, és fagyasztott zöldbabból is jó. Sózzuk.Mikor megpuhult elkészítjük a rántást. Az olajat/zsírt felmelegítjük, hozzáadjuk a 2-3 fakanálnyi lisztet, és egy kicsit pirítjuk. A rántást hozzákeverjük a zöldbabhoz, sózzuk, majd összeforraljuk. A lábast a tűzről félrehúzzuk, hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük, majd visszatesszük a gázra és összeforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Elzárjuk a tüzet és ízesítjük az ecettel.Sült hússal, fasírttal vagy akár tükörtojással, bundáskenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Hol is kezdjem. Párom szereti, Én nem. De ettől függetlenül szoktam neki készíteni, igaz ritkán :) Előnye, hogy gyorsan készen van, és kitűnő köret sült vagy rántott húsok mellé. De akár egy szelet bundáskenyér is passzol hozzá.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.