hozzávaló
5 tojás sárgája
5 kanál viz
10 deka porcukor
2 kanál kakaópor
10 deka darált dio
10 deka liszt
fél sütőpor
5 tojás fehérje
hozzávaló
krémje
20 deka porcukor
20 deka margarin
25 deka gesztenyemassza
izlés szerint rum
3 deci tej
1csg vaníliás puding
hozzávaló
tetejére
10 deka étcsoki
5 deka fehér csoki
fél deci olaj
6 deka margarin
lépés
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverem lassan hozzáadom a vizet a darált diót és végül a kakaóporos sütőporos lisztet
lépés
A tojásfehárjét habbá verem és hozzákeverem a csokis masszához
lépés
sütőpapiros sütőlapon elkenem és megsütöm
és így tovább..
Amikor kisült a tészta ketté vágomA krémhez a margarint a porcukorral kikeverem és kétfelé veszem Az egyik felébe belekeverem a rumot és a gesztenyét A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm.Amikor kihűlt összekeverem a másik félretett vajasmasszával
Az alsó lapra a gesztenyés krémet tettem erre a vaníliakrémet és végül a csokis lapotA csokit gőz felett a margarinnal olajjal felolvasztom és a tésztára kenem, fehércsokival diszítem.
A receptért Vassné Editkének köszönet
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024