A piskótához a tojás sárgáját habosra kavarjuk, a száraz hozzávalókat egy külön tálba szitáljuk, elkeverjük. A tojásfehérjét habnak felverjük, félidőben hozzáadjuk a cukrot. A tojás sárgáját óvatosan elkeverjük a tojáshabbal, végül hozzáadjuk a lisztes keveréket.
Egy 25X35cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük. Miután kész, deszkára kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd letakarjuk egy konyharuhával.
A joghurtot, a cukrot, a zselatint egy lábasban összekeverjük, majd forralásig melegítjük. Amint megrottyan, vegyük is le a tűzről, kihűtjük. Ekkor hozzákeverjük a habbá vert tejszínt.
A tepsit (amiben a tészta sült) kibéleljük frissentartó fóliával, belerakjuk a tésztát, rákenjük a tejjel fellazított gesztenyét, belenyomkodjuk a meggyszemeket, végül rákenjük a joghurtos krémet. Pár órára, akár egy éjszakára hűtőbe állítjuk.
Megjegyzés:
Kicsit macerás, de a siker garantált, ráadásul nagyon finom, könnyű (nem csak nyári) desszert.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | húsvét, születésnap, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.