A burgonyát megpucolom és kockákra vágom, jól megmosom. A hagymát is megpucolom és apróra vágom. Kevés olajat hevítek, beleteszem a hagymát és a tarhonyát, majd addig pirítom, míg a tarhonya szépen megpirul. Kevergessük, mert különben a hagyma megég. Beleteszem a burgonyát, összekeverem, félrehúzom a tűzről. Hozzáadom a pirospaprikát, ezzel is összekeverem, majd felöntöm bő mennyiségű vízzel. Felforralom, hozzáadom a leveskockát, majd fedő alatt főzöm, míg majdnem megpuhul. Ha szükséges a vizet főzés közben pótolom. Közben a virslit karikára vágom. Mikor majdnem megfőlt a burgonya és a tarhonya, beleteszem a virslit. Készre főzöm, tehát addig míg az összes lét felszívja a tarhonya.Savanyúsággal kínálom.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025