A tésztát forrásban lévő, sós vízbe tesszük és megfőzzük.
A gombát és a kakukkfüvet aprító gépben összeapríjuk.
Az összeaprított gombára és kakukkfűre ráöntünk 1 dl vizet és elkeverjük míg felszívja azt.
Egy serpenyőben 3 teáskanál vajat olvasztunk majd a forró vajra öntjük a gombás kakukkfüves keveréket és közepes lángon pár perc alatt kicsit megpirítjuk.
A megfőtt és leszűrt tészát ráöntjük a gombára és 1 tk. vajat, hogy a tészta ne álljon össze.
Jól összekeverjük, majd reszelt sajttal és tejföllel tálaljuk.
Megjegyzés:
Gyors és finom fogás.
Értékeld a receptet:
Varga Ákos receptje
Tészta ételek |
főétel | cukormentes, | ebéd,vacsora, | egész évben | születésnap, házibuli, lakto vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.