1 tasak készen kapható karamell öntet-por+ dió a tetejére.
Hogyan készül a Vajkaramellás kocka?
Elkészítés:
Egy 30×20 cm-es tepsit kivajazunk és liszttel behintünk. A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy tálba rakjuk. A vajat a cukorral és a barnacukorral jól kikavarjuk, hozzákavarjuk a tojásokat és a tejszínt. Ezután fokozatosan hozzákavarjuk a lisztes keveréket, a csokoládét, a vajkaramellát és a diót.
A kész masszát tepsibe simítjuk és 25-30 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, meglocsoljuk karamell öntettel, felszeleteljük és darabos dióval díszítve tálaljuk.
Megjegyzés:
Egyszerű és nagyon finom. A tetejére karamell-öntetet csurgattam, szerintem nem rontotta el :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.