4 szelet filézett afrikai harcsa
só
bors
bazsalikom
oregánó
1 citrom
10 dkg vaj
a narancsmártáshoz:
2 dl frissen facsart narancslé
4 db narancs
só
cukor
fahéj
gyömbér
2 teáskanál szójaszósz
2 evőkanál mascarpone
A halszeleteket papírszalvétával szárazra töröljük. Meglocsoljuk a citrom kifacsart levével. Sózzuk, borsozzuk. Bőven megszórjuk morzsolt bazsalikommal és oregánóval. Egy fél órára -órára hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a narancsmártást.
2 dl frissen facsart narancslevet készítünk, mélyebb kislábasba öntjük. 4 db narancsot alaposan megtisztítunk, ne maradjon rajta a fehér rétegből, mert keserű lesz a mártásunk. A narancsokat felkockázzuk, beletesszük a lábasba. Pici sót, egy kávéskanál fahéjat, egy hüvelykujjnyi reszelt gyömbért és 2 teáskanál szójaszószt adunk hozzá. Ízlés szerint cukorral édesítjük, de ne legyen túl édes! Lassú tűzön összefőzzük. Közben folytonos kevergetés közben 2 evőkanál mascarpone sajttal sűrítjük. Botturmixszal simára dolgozzuk.
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A halszeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Köretként párolt rizst adunk.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024