A tojásokat szétválasztom. A sárgáját 1 kanál cukorral az olajjal és a vízzel kikeverem.
A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verem, és a két masszát összekeverem, hozzáadom a sütőporos lisztet és kisméretű tortaformában megsütöm.
Amikor kisült és kihűlt, három lapot vágok belőle és megtöltöm.
A krém készítése: A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm.
A tejszínt a porcukorral habbá verem. A hab egy negyed részét a pudingos krémbe keverem és az alsó tortalapra ráteszem erre jön a második lap.
A tejszín másik 1/4 részébe beleteszem a gyümölcsöket és a tésztára simítom, erre jön a harmadik lap, ezt kívülrül körbe kentem a tejszínnel és a megmaradt habbal a tortát diszítettem.
Megjegyzés:
Finom torta bármilyen gyümölccsel készíthető.
Értékeld a receptet:
Maria Domjan receptje
Torta |
90 n. diéta - szénhidrátnap, | desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik, vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.