A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, (nagy gáztepsiben), 180 fokon.
A krémhez a túrót a cukrokat, a tejföllel krémmé keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a habfixálót.
A tejszínt hozzáadjuk a túrós krémhez.
Ha a piskóta kihült a krém felét rákenjük a tésztára,amíg az egyik csokimázat elkészítjük, hűtőbe tesszük.
Csokimáz: 10 dkg csokit, 2 evőkanál olajjal gőz fölött felolvasztjuk, és a túrós krém tetejére simitjuk, majd ha megkötött a csoki rátesszük a túrókrém másik felét.
Elkészítjük a másik csokimázat és ezzel is bevonjuk a túrókrémet.
1-2 órára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés:
Nagyon fincsi sütemény.
Értékeld a receptet:
Baranyai Szilvia receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.