A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával meg a vaníliás cukorral és összedolgozzuk az áttört túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a második harmad cukorral. A tejből a szörppel (vagy 1 dl befőttlével), a maradék cukorral és a vaníliás pudingporral sűrű krémet főzünk. A tűzől levéve - ha kihűlt óvatosan belekeverjük a tojáshabot és a túrót.
A piskótákkal kirakjuk egy tál alját. Beborítjuk annyi krémmel, hogy eltakarja a piskótákat, majd megrakjuk a megmosott és lecsepegtetett gyümölcsökkel. Addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. A végén a tetejére krém kerül. Ha kihűlt, egy napra a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Tálaláskor a tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral és gyümölccsel díszítve kínáljuk.
Megjegyzés:
Elkészítési idő: 45 perc + 1 nap hűtés 1 adag: 350 kcal
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.