A lisztet, 3/4 kocka vajat, 5 dkg porcukrot, 1 sütőport, 4 tójássárgáját, 1 vanillin cukrot, a sót és a tejfölt öszegyúrjuk. A túrót, a maradék porcukrot, 1 vaníliás cukrot és 1 egész tojást öszedolgozzuk és hozzáadjuk a 4 tojásfehérje kemény habbját.
Diónyi nagyságú tésztát a kosárka forma oldalához nyomkodjuk úgy, hogy mindenhova jusson a tésztából, majd kiskanál lekvárt rakunk a tészta aljára.
Hozzáadunk 1 kanál túrós masszát és a tetejére 1 magozott meggyet rakunk, majd többször is megismételjük (amennyi kosárka formánk van, ez kb. 50 adagra elegendö.
Sütőben 180°C fokon addig sütjük, ameddig világosbarna nem lesz a tészta, kb 20-30 perc.
Megjegyzés:
A mákos és a diós már nagyon unalmas volt. Nagyon finom és laktató, minden alkalomra megfelel. Hallottam már kókuszos, banános almás változatát is.
Értékeld a receptet:
Halász János receptje
édes |
Babáknak:24 hónap után | vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.