Elkészítjük a gyümölcsös túrókrémet. A túrót, a tejfölt és a kétféle cukrot jól összekeverjük, a zselatint 1/2 dl vízzel a tasakon leírt előírás szerint elkészítjük és amikor langyos belekeverjük a túrós masszába.
A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük, végül beleteszünk tetszés szerint valamilyen gyümölcsöt apróra vágva (én konzerv mandarint tettem bele).
Egy négyszögletes jénai tál (vagy kisebb tepsi) alját kirakjuk kocka alakú háztartási keksszel és rákenjük a krémet majd a tetejét újra kirakjuk keksszel. Minden keksz tetejére teszünk egy szelet gyümölcsöt (banán, kivi, eper, bármi, ami van). Végül a tetejét bevonjuk tortazselével.
A piros színű tortazselét én a befőttlével (plusz kevés víz hozzáadásával) a tasakon leírt előírás szerint készítettem el. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és a keksz megpuhuljon. (a recept Illeskrisztől van)
Megjegyzés:
Ez egy széles körben ismert sütemény, sokan és sokszor elkészítették már. A tejfölös-kekszesnek egyik ifjú titánja, kicsivel több minden kell bele :-) . Viszonylag egyszerű elkészíteni (kivétel a tortazselé a tetején, mert az nekem soha nem lesz az igazi), nem kell sütni és gyorsan kész van. Annyit módosítottam rajta, hogy gyümölccsel készítettem a krémet. Könnyű kis finom süti, én nagyon szeretem, még ha nem is sikerül soha tökéletesen elkészíteni a zselé miatt.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.