1 csomag 12 g-os zselatinpor a torta tetejének bevonásához
A díszítéshez:
1 csomag Szamos marcipán születésnapi tortadísz
Hogyan készül a Túrókrémes birsalmatorta finom mandulás piskótán?
Elkészítés:
A sütõt 180°C-ra elõmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások fehérjét keverõgéppel felverjük, a cukrot apránként hozzáadjuk, majd tovább verjük, amíg kemény fehérjehabot kapunk. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, illetve a darált mandulával elkevert réteslisztet. A tésztához valókat óvatosan keverjük, hogy a hab ne törjön. Egy lapos tepsibe zsírpapírra helyezzük a Zila fémkarika tortaformát és a tortaleválasztóval gyengén befújjuk. A tésztánkat a Zila fémkarika tortaformába töltjük, elsimítjuk a tetejét, majd forró sütõ középsõ részében körülbelül 30 percig sütjük.
Közben 1 kg birsalmát megmosunk, meghámozunk, magházát kivágjuk, kockákra daraboljuk. Majd egy edényben feltesszük a kristálycukorral főni. Kb. 1 óra fõzés után a tûzrõl levesszük, botmixerrel összetörjük, majd belekeverjük a zselatinport. Kb. egy fél órát hűlni hagyjuk. A tortaformát egy tálcára tesszük és a birsalmapürét beletöltjük. Óvatosan ütögetjük, hogy mindenhová kerüljön a pürébõl. Mélyhűtőbe (-12 C-ra) tesszük 3 órára.
Elkészítjük a túrókrémet. A házi tehéntúrót a mascarponéval és a kristálycukorral habosra keverjük. Hűtőbe tesszük.
3 óra után kivesszük a mélyhûtõbõl a tortaformába töltött megfagyott birsalmapürénket. Óvatosan a finom mandulás piskótalapunkra borítjuk. Levesszük a tortaformát. A túrókrémet kivesszük a hûtõbõl és összekeverjük egy vízben feloldott 25 g-os zseléporral. A túrókrémmel megtöltjük a megfagyott birsalmaformánkat, majd a tetejét is túróval behúzzuk. Egy 12 g-os tortazselét vízben feloldunk, a túrókrémes tortánk tetejét bevonjuk. Díszítjük a szamos marcipán születésnapi tortadíszekkel. Végül még egy órára a hűtőbe tesszük.
A sütõt 180°C-ra elõmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások fehérjét keverõgéppel felve...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.