50 dkg túrót villával összetörök, ezután beleforgatok 2 dl búzadarát, 2 db tojást, 4 ek cukrot és egy csipet sót. Egy pár órára (vagy egy egész éjszakára) beteszem a hűtőbe.
Másnap vizes kézzel nem túl nagy kb. szilva nagyságú gombócokká formázom, kifőzöm. Amikor a masszát kiveszem a hűtőből és nem lehet formázni, még teszek hozzá búzadarát (1-2 evőkanállal), de ezután is jó ha áll még 1 órát. Amikor kifőztük a gombócokat, kókuszreszelékbe forgatjuk, majd vaníliamártással vagy eperöntettel tálaljuk.
Vaníliaöntet: A tejet a vanília cukorral felforralom. A porcukrot, a tojássárgáját és a lisztet kikeverem, felöntöm a vaníliás tejjel, újra felforralom és utána a vajat belekeverem. Forrón használom.
Eperöntet: egy csésze eper turmixolva, cukorral édesítve.
Megjegyzés:
A túrógombóc senkinek nem újdonság. Viszont a gyerekek imádják, és sokszor lehet készíteni. Ha a túrógombócot nem pirított zsemlemorzsába forgatjuk, hanem kókuszreszelékbe, akkor a gyermekek még jobban fogják kedvelni. Nálunk kicsinek és nagynak egyaránt tetszett az újítás
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.