A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez keverjük. Hozzáadjuk a 2 dl langyos vízben feloldott sót, az olívaolajat és hólyagosra dagasztjuk(ha szükséges 1/2-1 dl langyos vizet adunk hozzá). Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kelesztjük fél órát.
A diót és az olívabogyót darabosra, a sajtot apró kockákra vágjuk. A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, kihúzogatjuk, tetejére szórjuk az olívás-diós-rozmaringos-sajtos keveréket, némi borsot.
Összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, mindegyiket három darabra vágjuk, majd 50 cm-es rudakat sodrunk belőle és hármasával megfonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, majd konyharuhával letakarjuk és további fél órán át kelesztjük.
200°C-ra előmelegített sütő aljára beteszünk egy meleg vízzel félig telt edényt. Megkenjük a fonatok tetejét olajjal elkevert tojással. 35-40 percig sütjük. Rácson hadjuk kihűlni.
Megjegyzés:
Pár napig jól zárható dobozban friss marad.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Kenyerek |
vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | húsvét, születésnap, házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.