Hagyományos pizzatésztát készítettem 60 dkg lisztből.
A tetejére:
50 dkg darált hús,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg feta sajt,
1,5 dl paradicsomlé,
bazsalikom,
bors,
kevés só,
olívaolaj
Hogyan készül a Török pizza?
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát majd fűszerezzük (enyhén sózzuk csak, mert a feta is sós). Ezután hozzáadjuk a paradicsomlevet és a bazsalikomot.
Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész van, belemorzsoljuk a feta sajt felét.
A pizzatésztát 8-10 részre osztjuk és golyókat formálunk belőle, majd kerek kis formákra nyújtjuk.
Megkenjük a darálthúsos masszával, rámorzsoljuk a maradék fetát és előmelegített 220 fokos sütőben 10 -12 percig sütjük.
Megjegyzés:
Gyakran eszünk pizzát. Régebben havonta egyszer készítettem, de az utóbbi időben már kéthetente készítek. Sokszor készítek nagyobb mennyiséget és lefagyasztom. Amikor nincs időm ebédet főzni, kikapom a fagyasztóból a pizzatésztát (még reggel) és délben rádobok ezt-azt és kész is van az ebéd.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.