Az avokádót meghámozzuk, a magját kivesszük és kisebb darabokra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a reszelt tormát, a zöldpetrezselymet és az olajat.
Botturmix segítségével pépesítjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzés:
Nem szeretem az avokádókrém fokhagymás változatát. Igaz ugyan csak egyszer készítettem, de majdnem az egészet eldobtam. Senkinek nem ízlett a családban. Nem rég fedeztem fel Kaldeneker György tormás avokádókrémjét és mivel a torma nálunk nagy kedvenc, gondoltam adok egy újabb esélyt magunknak és az avokádónak is... Finom lett és ízlett, ezt a receptet megtartjuk :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.