A tököt kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, a hagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a tök belsejét, majd a darált húst. A húst egy keveset pirítjuk, majd beletesszük az apró kockára vágott paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig pároljuk fedő alatt, amíg a hús megpuhul.
A tököket megtöltjük a töltelékkel, egy tűzálló tálba sorakoztatjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal majd rákenünk egy-két evőkanál aprított snidlinggel elkevert cottage cheese sajtot. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Megjegyzés:
Szeretjük a darált hússal töltött zöldségeket, bármilyen variációban. Ezúttal tökcsónakokba kapott helyet a bazsalikomos darált húsos töltelék, cottage cheese sajttal megbolondítva. Tetszett a családnak...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.