Vegyünk minél nagyobb és keményebb paradicsomot s vágjuk le a tetejét. Óvatosan kaparjuk ki a belsejét.
Kevés tejfölt kavarjunk össze juhtúróval, kaporral, borssal, olíva bogyóval, majd adjuk hozzá a kikapart paradicsomhúst. Keverhetünk még bele főtt borsót és kukoricaszemeket.
Óvatosan töltsük vissza, majd hűtőben pihentessük néhány órán át. Tálalhatjuk salátaleveleken és reszelt sajttal díszíthetjük.
Megjegyzés:
A töltött paradicsomnak szinte végtelen verziója létezik, hiszen csak a fantáziánkat kell szabadon engedni. Nekem mégis az egyik legegyszerűbb a kedvencem.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.