Megmossuk a zöldségeket, a padlizsánt és a cukkinit kockákra vágjuk.
A vöröshagymát apróra szeleteljük, majd olajon megdínszteljük, elkeverjük vele a fűszerkeveréket, majd jöhet a zöldség. Sózzuk. Addig pároljuk, kevergetjük, míg roppanóssá nem válik.
Közben elkészítjük a mártást. A tejszínt elkeverjük a tojással, pici sóval, reszelt sajttal.
Amikor elkészült a zöldségkeverék, hozzákeverjük a mártást, összemelegítjük.
A paprikáknak a kalapját levágjuk, kimagozzuk. Beletöltjük a tölteléket, rátesszük a kalapjukat. Kissé kiolajozott tepsibe állítjuk őket és 180°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. A paprika húsa puhuljon meg, picit piruljon.
Megjegyzés:
A zöldségek természetesen variálhatók. Mehet bele répa, paradicsom, kukorica stb. Ha gazdagabb ételre vágyunk hús, illetve gabona is.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Töltött zöldség |
főétel | sütőben sütve | ebéd,vacsora, | egész évben | anyák napja, születésnap, évforduló,házibuli,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.