Hogyan készül a Töltött káposzta (sütőben készült)?
Elkészítés:
A rizst félpuhára főzzük.
A darálthúst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk és hozzáadjuk az őrölt paprikát. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és az olajat.
Ehhez hozzáadjuk a félpuhára főtt rizst, és összedolgozzuk.
Tenyerünkre teszünk egy kis káposztát, és abba lazán belegöngyöljük a tölteléket. (kb. 12 gombóc lesz).
A tál aljára teszünk káposztát, arra elhelyezgetjük a gombócokat. Kevés vizet öntünk rá.
A tetejét megszórjuk őrölt paprikával, és rárakjuk a Bacon csíkokat.
Borsikafűvel és kakukkfűvel megszórhatjuk.
Alufóliával lefedjük és kb 160 fokos sütőben 30 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és addig sütjük, míg puhára nem sülnek a gombócok. (kb 1 óra).
Tejföllel tálaljuk.
Megjegyzés:
Édesanyámtól tanultam. Nálunk ez családi tradíció. :)
Értékeld a receptet:
Bognár Lilla receptje
Egytálétel |
90 n. diéta - fehérjenap, | főétel | sütőben sütve | cukormentes,tejmentes, | ebéd,vacsora, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.