Az egész csirkét megtisztítjuk, megmossuk és hagyjuk, hogy a víz teljesen lecsepegjen róla. A zsömlét vagy kenyeret vízbe áztatjuk. 3 db tojást keményre főzünk. Majd megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba. A csirkemájat megtisztítjuk és szintén apró darabokra vágjuk, a tojás mellé tesszük. A zsömléket kinyomkodjuk, belemorzsoljuk a tálba. A petrezselymet felaprítjuk, szintén a tálba tesszük. A gombát leszűrjük, mehet ez is a tálba. Az egész nyers tojást és ízlés szerint a fűszereket szintén a tálba tesszük, és kézzel jól összekeverjük. Megkóstoljuk (nem kell megijedni, csak az ujjatokat nyaljátok meg egy kicsit) és ha szükséges még fűszerezzük (következőleg, ha készítek, akkor pontosan lemérek mindent)Az 5 literes jénait kikenjük zsírral, fűszerezzük ételízesítővel és majoránnával. A csirkét megtöltjük a töltelékkel, nekem nem fért bele mind. Ha a csirke bőre lehetővé teszi, akkor a bőr alá is teszünk tölteléket (nekem ez most nem sikerült), a megmaradt tölteléket pedig a csirke mellé halmozzuk. 1 dl vizet öntünk a csirke alá (ez elhagyható). Lefedjük a jénai tetejével és betesszük a NEM előmelegített sütőbe. Kb. 2 órán át sütjük, majd megnézzük, hogy megsült-e (beleszúrjuk a hústűt több helyen). Ha megsült, akkor visszatoljuk a sütőbe fedő nélkül 5-10 percre, hogy szép színt kapjon a bőre.Rizi-bizivel tálaltjuk, de lehet mellé bármilyen más köretet is adni.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025