Először is a tököt besózzuk és állni hagyjuk kb fél órán át. Kivajazunk egy pite formát (az enyém 27 cm átmérőjű), majd belenyújtjuk a tésztát. A szélére is felhúzzuk. Betesszük a hűtőbe.
Egy tálban simára kavarjuk a túrót, a tejfölt és a tojásokat, majd beleszórjuk az apróra vágott kaprot is.
A tököt megszabadítjuk a felesleges víztől és a túrós- tojásos masszához adjuk.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, majd a tölteléket ráöntjük. 180°C-ra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Megjegyzés:
Nagyon gyors és finom recept! Hétköznapi vacsorára is kiváló!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Leveles tészták |
főétel | sütőben sütve | ebéd,vacsora, | egész évben | húsvét, farsang,anyák napja, házibuli,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.