reszelt sajt (a hozzávalókat jó bõven kell tenni rá)
Hogyan készül a Töki pompos?
Elkészítés:
A cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A burgonyát lereszeljük és a liszttel, valamint a sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és annyi vizet, hogy jó ruganyos tésztát kapjunk.
Duplájára kelesztjük és lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk (nagy gáztepsi), majd lisztezett tepsibe rakjuk. Megszurkáljuk villával és 180 fokos előmelegített sütőben 1o percig elősütjük.
Közben a tejfölt és a zúzott fokhagymát összekeverjük, ízlés szerint tehetünk bele borsot is. A fokhagymás tejfölt az elősütött tésztára kenjük, rádobáljuk a csíkokra vágott bacont (vagy más fajta szalonnát), a karikára szelt lila hagymát, a kolbászt és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokos sütőben további 20-30 percig sütjük.
Megjegyzés:
Ez egy kenyértésztából készült magyar pizza kreáció (az interneten több helyen is fellelhetõ), amelynek neve kissé vicces, de egyébként egy kiváló sörkorcsolya. Tény az, hogy nem egy fogyókúrás étel, de nekünk nagyon ízlett.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.