A vöröshagymát megpucolom és apró kockákra vágom. Az olajat felhevítem, hozzáadom a lisztet, azaz rántást készítek. Beleteszem a vöröshagymát, egy percig hagyon sisteregni. Hozzáadom a pirospaprikát, majd beleteszem először a kaprot. Megint egy percig hagyom sisteregni. Majd hozzáteszem a tököt, amit gyors mozdulatokkal összekeverek (vigyázat csomósodni fog a rántás), felöntöm vízzel és szép simára keverem. Addig főzöm, míg a tök megfől. Nem sok idő kell hozzá, kb. 20 perc alatt kész. Sózom. Mikor megfőtt, hozzáadom a tejfölt, óvatosan, folyamatosan kavargatva. Egyet forralok rajta, majd elzárom alatta a tüzet, és ecettel ízesítem. Magában, friss kenyérrel, rántott hússal, vagy az előző bejegyzésben található fasíttal fogyasztva is isteni finom.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025