A burgonyát megpucoljuk, majd a nagyobbakat félbe vágjuk. A lényeg, hogy golflabda nagyságú burgonyát kapjunk. A megtisztított burgonyát sós vízben, forrástól számítva 10 percig főzzük. Majd leszűrjük. Egy tepsit kikenünk a Ramával, majd a burgonyát beleöntjük. Elrendezzük, hogy a vágott felük legyen lefelé. Sózzuk, borsozzuk és nem előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Utána kivesszük a sütőből és ráhalmozzuk a következő keveréket.A fokhagymát megpucoljuk és elkeverjük a kakukkfű, babérlevél és olaj keverékével. Ezt szépen a burgonyára halmozzuk és visszatesszük a sütőbe még 30 percre.Tökéletes köret rántott vagy sült húsok mellé is, de akár magában is ehető.
Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024