Felverjük a tojást, felaprítjuk az újhagymát (a zöldjét is). Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz/ nedvesség elpárologjon), beleöntjük a napraforgóolajat (kb. 1 tojásnyit). Addig forraljuk, amíg enyhén fodrozódni és füstölögni nem kezd. Beleöntjük a felvert tojást, enyhén átsütjük, majd kanállal felaprítjuk. (kevés ideig kell sütni - nem kell megvárni, hogy teljesen piros legyen, mert akkor kiszárad).
Hozzáadjuk a főtt rizst. Összekeverjük. Addig kell sütni, amíg a szemek szét nem válnak és enyhén át nem pirulnak. Néhány szem borsót is dobhatunk hozzá. Hozzáadjuk a sót, majd az újhagymát. Addig kell sütni, amíg a hagyma intenzíven illatozni nem kezd (kb. 1 perc). Ezt követően jön egy kevés rizskivonat vagy húslé. Akár itt abba is lehet hagyni. Ha valaki szójaszószos sült rizst akar, akkor most kell egy kevés szójaszószt beleönteni, hogy a színe szép legyen.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.