zöldfűszer (nálam került bele: zöldpetrezselyem, bazsalikom, snidling)
Hogyan készül a Tojásos - sajtos lepény?
Elkészítés:
A kiolvasztott leveles tésztával kibélelünk egy kivajazott piteformát, hagyunk belőle a tetejére is. Rárakunk egy alufóliát és 2 maréknyi száraz babot. Előmelegített 190 fokos sütőbe toljuk 10 perce. Addig gyorsan elkészítjük a tölteléket.
A tojásokat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzákavarunk 3 ek tejfölt, az apró kockára vágott paprikát, valamint az apróra vágott zöldfűszereket. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Kivesszük a sütőből a tésztát, rákenjük a tölteléket, megszórjuk fűszerpaprikával és befedjük a sajtszeletekkel. A sajtszeleteket megkenjük a maradék 2 ek tejföllel és erre szórjuk a kukoricalisztet. A tetejét a maradék leveles tésztával csíkosan befedjük, megkenjük tojássárgával és visszahelyezzük a sütőbe kb. 25 -30 percre. Még melegen tálaljuk!
Megjegyzés:
Igaz ugyan, hogy nem fogyókúrás vacsora, ám nagyon finom. Friss zöldséggel, melegen, remek vacsora!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.