Felverjük a tojásfehérjét a sóval, a cukor felével, félverésnél pedig hozzáadjuk a hideg vizet. A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral. Összekeverjük a száraz hozzávalókat. Mindezt a tojássárgájába tojáshabbal felváltva egyneműsítjük a piskótatésztát. 24 cm átmérőjű tortaformában 160°C-on kb 30 perc alatt megsütjük. 5 perc hűlés után kivesszük a formából és teljesen kihűtjük. (Ezt előző nap is elkészülhetjük.)
A krémhez összekeverjük a mascarponét, a túrót, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.
A babapiskóta öntözéséhez kávét főzünk, amit ízlés szerint cukorral és rummal ízesítünk.
A kihűlt piskótánkat ketté vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a babapiskótákat és meglocsoljuk a kávés keverékkel. Rákenjük a következő réteg krémet, erre pedig a piskóta tetejét helyezzük fel.
A torta tetejét és oldalát tejszínhabbal kenjük be. Oldalát fésűs kártyával díszítjük. Tetejére kakaóport szórunk és tejszínhab rózsákkal díszítjük.
Megjegyzés:
Isteni finom! Abbahagyhatatlan!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Tejszínes torta |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.