A krumplit meghámozom, és karikára vágom, majd egy kiolajozott tepsi aljára rendezem. A halas fűszerkeverék felét rászórom.
Ezután rárakom a felkockázott halat, megszórom őrölt borssal, ráfacsarom a citrom levét, majd befedem az ugyancsak karikára vágott cukkinivel.
Egy tálban elkeverem a tejfölt, a sűrített paradicsommal és a maradék fűszerkeverékkel, majd rákanalazom a cukkinire.
Tetejére reszelt sajtot szórok, és 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt megsütöm. Ha a sajt megpirul a tetején, akkor készen van.
Nem kell folyadékot aláönteni, mert az összetevők mindegyike tartalmaz vizet, amit a sütéskor elenged. A sózásnál figyelembe vettem, hogy a fűszerkeverék tartalmaz sót.
Megjegyzés:
Főfogásként illetve kora esti vacsorának alkalmas
Értékeld a receptet:
Károly Ligeti receptje
Halételek |
főétel | sütőben sütve | ebéd,vacsora, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.