1 kis tasak instant neszkávé2 ek. meleg vízben feloldva,
4 ek tej,
4 tojás,
25 deka mascarpone,
1 tk vaníliás cukor,
4 dl tejszín,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg cukor,
cukrozatlan kakaópor
Hogyan készül a Tejszínhabos tiramisu szelet?
Elkészítés:
A babapiskótát apróra zúzzuk robotgép segítségével, majd összekeverjük a vajjal, a meleg vízben feloldott kávéporral és a tejjel.
A masszát egy 20*30 tepsibe nyomjuk és 15 percre mélyhűtőbe rakjuk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra és egy nagyobb edényben vizet teszünk forralni. Ezalatt összeállítjuk a krémet.
A tojások fehérjét egy tálban félkeményre felverjük, majd a cukor felét hozzáadjuk és kemény habot verünk. A tojások sárgáját 1 dl tejszínnel, a mascarponéval, a citromhéjjal valamint a maradék cukorral és a vaníliás cukorral krémesre kavarjuk. Végül a fehérjehabot is óvatosan belekavarjuk.
A fagyasztóból előszedjük a tepsit rákanalazzuk a masszát és elsimítjuk. Ezután előveszünk egy akkora tepsit, amelyikbe belefér az általunk használt tepsi és beleöntjük a lobogó vizet. Ebbe rakjuk a süteményes tepsit, majd kb. 30 percig sütőbe rakjuk. 15 perc után ajánlatos óvatosan fóliával letakarni, hogy ne barnuljon meg a teteje.
Amikor a sütemény teljesen kihűlt, kemény habbá verjük a maradék tejszínt és rákenjük a sütemény tetejére, majd megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
Megjegyzés:
Szerintem igazi vendégváró sütemény és ugyanakkor a "gyors és finom " kategóriát is gazdagítja.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.