A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk 150°C-on egy órán át.
A töltelékhez egy teáskanál zselatint egy evőkanál cukorral és fél dl vízzel felforralunk. Ha már langyos, a felvert tejszínhabhoz keverjük.
Ha a tortakarikánk kihűlt, kettévágjuk és a belső oldalait vékonyan megkenjük áfonya dzsemmel.
Az alsó tortakarika köré visszahelyezzük a tortakarikánkat és a tejszín 3/4 részét belesimítjuk. Áfonya dzsemet teszünk rá, majd a gyümölcsöket belenyomkodjuk. Ha fagyasztott gyümölcsöket használunk, akkor érdemes a gyümölcsökre kevés étkezési keményítőt vagy vaníliás pudingot szórni, hogy a nedvességet kicsit megkösse. A maradék tejszínnel befedjük és ráhelyezzük a felső tortakarikát.
A torta külsejét a 2 dl felvert tejszínhabbal körbekenjük. Kb. egy órára a mélyhűtőbe tesszük majd a felolvasztott csokoládéval leöntjük. Gyümölcsökkel díszíthetjük.
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk 150°C-on egy órán át. A töltelékhez egy teáskanál zselatint egy evőkanál cukorral és fél dl vízzel felforral...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.