Hogyan készül a Tejfölös-fokhagymás-sajtos lepény?
Elkészítés:
A mártást elkészítem. A fokhagymát megpucolom, fokhagymanyomóval átpaszírozom, vagy ha nincs akkor apró darabokra vágom és egy tálkába teszem. Hozzáadom a mártás többi hozzávalóját és jól összekeverem. (a fűszereket ízlés szerint)
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Majd 2 részre osztom. Veszem az egyik felét és kinyújtom tepsi nagyságúra és a kiolajozott tepsibe teszem.
A tepsiben lévő tésztámra rákenem a mártás egyik felét, megszóróm reszelt sajttal és közepes lángon addig sütöm míg meg nem pirul a teteje.
Majd a másik fél tésztámmal is ugyanígy járok el.
Megjegyzés:
Kiváló vendégváró falatként vagy akár főételnek is megteszi.
Értékeld a receptet:
Cele Ivett receptje
Sós süti |
vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | újév,szilveszter, farsang, házibuli,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.