A zsemléket kis kockákra vágjuk. A zsemlék felét egészen pici olajon serpenyőben megpirítjuk, majd egy mély tálba helyezzük az összes zsemlekockát. A hagymát egy kis olajon megpároljuk, felöntjük a tejjel és felforraljuk, beletesszük az apróra vágott zöldfűszereket, majd ezzel leöntjük a zsemléket. 5 percet állni hagyjuk, ezután hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és egy késhegynyi szerecsendióval megszórjuk. Jól összegyúrjuk.
Egy nedves konyharuhát (vagy egy megvajazott alufóliát) kiterítünk, a masszát henger alakban ráhelyezzük és szépen feltekerjük. A két végét jól összekötjük. Forrásban levő vízben 25 percig főzzük. Öt perc hűlés után kicsomagoljuk és szeleteljük.
Megjegyzés:
Nemrég készítettem elõször jól sikerült zsemlegombócot. Azelõtt is néhányszor próbálkoztam vele, de mivel soha nem ettem ilyent otthon, nem igazán akart sikerülni. Pár hónapja végre sikerült készíteni olyant, amilyenre vágytam. Most egy másik változatát készítettem el, ami még jobb lett. Szerintem a zsemlegombóc egy elegáns, nagyon finom köret, raguk mellé jobbat nem is lehet kívánni. Érdemes kipróbálni!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.