5 dkg olvasztott étcsokoládé amihez hozzákeverünk 2 ek olajat.
Hogyan készül a Sztracsatellás roló?
Elkészítés:
A leveles tésztát téglalapalakúra, vékonyra kinyújtjuk. Kevés langyos vízzel lekenjük és egy centi széles hosszú csíkokra vágjuk. Csíkonként mini tekercs formákra (vagy darabolt fõzõkanál nyélre) felcsavarjuk. Tetejüket lekenjük tojás sárgával és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Még melegen lehúzzuk (lecsavarjuk) a formákról. Amíg sül, időközben a tejszínt habbá verjük (nem túl keményre) és beleforgatunk 5-6 ek. csokoládécseppet (vagy reszelünk bele csokoládét). A kihűlt rolókat megtöltjük a krémmel és olvasztott csokoládét csepegtetünk a tetejükre.
Megjegyzés:
Tejszínhabos süteményre vágytam, így az eltervezett sajtos roló helyett habos-csokis rolót készítettem. Hamarosan jön a sajtos variáció is :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.