A margarint a cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a diót, lisztet, sütőport majd a tojások felvert habját.
A tésztát sütőpapírral bélelt, tepsibe tesszük, tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a tésztánk, a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes keveréket. Jó sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
A porcukrot a margarinnal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt masszát és simára keverjük.
Ha megsült a tésztánk, kicsit hűlni hadjuk és ráöntjük a masszát.
A máz száradása után étcsokit reszelünk a tetejére.
Megjegyzés:
Mi nagyon szeretjük az ilyen sütiket és másnap még finomabb :-)
Értékeld a receptet:
Anett Szőllős receptje
Édes süti |
desszert | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.