A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval. 1 órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez kimagozzuk a szilvát, majd ledaráljuk. A megadott hozzávalókkal elkeverjük.
Egy 22X30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A tésztát elfelezzük. Egyik felét kézzel belenyomkodjuk a tepsibe. (Vizes kézzel nem ragad a kezünkhöz!) Rásímítjuk a tölteléket. A tészta másik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd sodrófára rácsavarva ráterítjük a szilvás töltelékre. A kimaradt tojásfehérjével bekenjük a tetejét, villával megszurkáljuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben pirulásig, kb.30-35 percig sütjük.
Megjegyzés:
Ez a süti a legtöbbel ellentétben finomabb, ha már teljesen kihűlt. Így a porciózás is könnyebb.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.