A vajat, a lisztet, a cukrot, a sót és a tejfölt összegyúrjuk, 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 6X6-os kockákat vágunk belőlük, megtöltjük lekvárral, majd a tészta két átlós szélét összefogjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk őket. 180°C-ra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Miután kész, gyorsan bekenjük őket vízzel és megszórjuk vaníliás cukorral.
Megjegyzés:
Nagyon egyszerű és nagyon finom. Természetesen más fajta lekvárt is használhatunk.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
édes |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik, karácsony,húsvét, újév,szilveszter, farsang, születésnap, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.