zöldfűszerek ízlés szerint (zöldpetrezselyem aprítva, majoránna, bazsalikom, rozmaring),
1 ek liszt,
2 dl tejföl,
só,
bors.
Hogyan készül a Szezámmagos-mustáros szűzpecsenye?
Elkészítés:
A szűzpecsenyét megmossuk és másfél centi vastag szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Egy serpenyőben felhevített olajon a szűzpecsenyék mindkét oldalát pirosra sütjük, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a hagymát, a fokhagymát, majd visszatesszük a hússzeleteket, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a mustárt, megszórjuk szezámmaggal, ízesítjük a zöldfűszerekkel, majd egy kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a tejfölt és összeforraljuk.
Megjegyzés:
Szeretem a krokettet és nem vetem meg a szûzpecsenyét sem :-) Szerintem mindenki szereti! Ketten együtt remek ebédet alkotnak számomra.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.