Az élesztőt a cukorral, kevés liszttel és 1 dl tejjel felfuttatjuk
A felfutott élesztős masszát összekeverjük a liszt, só, olaj keverékkel, és a maradék 2 dl tejjel. Kellemesen lágy tésztát kapunk.
Ezután letakarva szobahőmérsékleten kelsztjük, úgy 40 percet.
Ha megkelt, 8 cipócskára szedjük és a cipókat kör alakban nyújtjuk, mint a tortát szeletekre vágjuk, kb. fél cm vastag legyen a tészta!
Minden cikknek a szélesebbik felébe késhegynyi vajat teszünk, és felgördítjük egyenként.
Ezután lekenjük felvert tojással, és beleforgatjuk a szezámmagba úgy, hogy az alja ne legyen szezámos, majd tepsibe rakva kb. 20 perc alatt készre sül.
Szép halvány aranybarna legyen!
Megjegyzés:
Kevés pénzből, sok süti! Olyan finom hogy nem bírod abbahagyni a fogyasztását. Friss, ropogós! :-)) Bármilyen alkalomra megállja a helyét!
Értékeld a receptet:
László Anna receptje
sós |
Babáknak:18-24 hónap | vendégváró falatok | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.