A tészta hozzávalóiból a lisztbe a vajat belemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a sót, a citrom levét, a cukrot és a szódabikarbónát is. Összegyúrjuk úgy hogy jól kezelhető, lágy tésztát kapjunk.
Vajjal kikent tepsi alján a massza kétharmad részét elsimítjuk. A tetejét megkenjük a választott lekvárral, majd ráöntjük és elsimítjuk a krémet is.
A krém elkészítéséhez a tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a keményre kikevert tojásfehérjét is az őrölt dióbéllel együtt. Az elsimítást követően a visszamaradó tésztából ceruza vastagságú rudacskákat sodrunk és rácsszerűen a krémre rakjuk. A tetejét tojással bekenve, előmelegített sütőben, közepes tűznél készre sütjük. Kihűlés után szeleteljük fel kocka, vagy rombusz alakban.
A tészta hozzávalóiból a lisztbe a vajat belemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a sót, a citrom levét, a cukrot és a szódabikarbónát is. Összegyúrjuk úgy hogy jól ...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.