Hogyan készül a Szalonna burgonya és hagyma ágyon?
Elkészítés:
Első lépésként megpucolom, és karikára vágom a burgonyát és a hagymát. Egy tepsit kikenek sertészsírral, majd a burgonyát elrendezem rajta. Kicsit megsózom, de vigyázva, mert a szalonna is sós. A karikára vágott hagymát elrendezem a burgonya tetején, majd szépen kirakom a szalonnával. Előmelegített sütőben (nem szükséges előmelegíteni) megsütöm. Nem kell lefedni alufóliával. A sütési idő változó, a burgonya vastagságától is függ, de kb. 1 óra alatt készen van.Friss kenyérrel és savanyúsággal kínálom.Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Ma este vacsorára, nem éppen egy fogyókurás étel lesz. De néha lehet bűnözni, nem? Nagyon finom, gyorsan készen van, laktató, kell még több? Azt hiszem felbontok hozzá valamilyen savanyúságot is, de még nagyon gondolkodom rajta:) De az tuti, hogy ez lesz a vacsora, friss kenyérrel.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.