0,5 dl tejszín a húsgolyóhoz és 0,5 dl tejszín a barna mártáshoz,
vaj a sütéshez,
só,
bors,
1 ek szójaszósz,
15 dkg fekete áfonya,
3 ek cukor
Hogyan készül a Svéd húsgolyók, ezúttal fekete áfonya mártással?
Elkészítés:
A darált húshoz keverjük a tojást, az apróra vágott hagymát, a fűszereket, a tejszínt és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.
Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle és vajban kisütjük.
Miután kiszedtük a golyókat, a serpenyőben maradt sült vajból barna mártást készítünk kevés tejszínnel, szója szósszal felengedve azt.
Az áfonyát cukorral addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Sült burgonyával fogyasztjuk.
Megjegyzés:
Vége a nyaralásunknak. Ma már ebédet kellett összedobni. Régóta készülök az Ikeas húsgolyók elkészítésére, így eljött a napja, hiszen mai menü része lett. Annyit változtattam a receptem, hogy vörös áfonya helyett fekete áfonya mártás készült (mert ez volt itthon). És fekete áfonyával is nagyon jó lett.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.